Elaine Hakkaart | Biografie
228
page,page-id-228,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,qode-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,grid_1300,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Biografie

02-07-2000.

Elaine studeert momenteel Jazz & Pop (hoofdvak zang) aan het conservatorium in Utrecht, en volgt daarnaast acteerlessen bij Theaterschool Zone1380 van o.a. Sara Kroos.

Van jongs af aan is Elaine altijd al bezig met muziek, theater, en alles wat daar mee te maken heeft en volgt ze muziek-, acteer- en danslessen.  Op zevenjarige leeftijd krijgt ze de rol van kleine Eponine in Les Miserables van Stage Entertainment, en daarna volgen rollen in Sjakoo (Beeldenstorm), Joseph en Mary Poppins (Stage Entertainment), Annie (Verlinde Entertainment), Oliver in New York (FanWork Musicals), Waanzinnig Gedroomd (Cook a Dream) en Pinokkio (Efteling theaterproducties). Vanaf haar achtste is ze werkzaam als stemactrice voor o.a. Nickelodeon, Disney, NPO, Netflix, Cartoon Network en vele anderen, en zingt en spreekt ze commercials in voor onder andere Blue Band en Ikea. In 2016/2017 volgde ze de vooropleiding aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts, richting Muziektheater), en heeft zij ook haar diploma behaald van het tweetalig VWO. Sinds eind 2017 heeft zij een (platen)contract bij Singer Entertainment (Netkids Music), waarbij zij o.a. “Danstaal” heeft uitgebracht en daarmee weken in de top 3 van de Kids Top 20 heeft gestaan. In 2018 is zij ook begonnen met het schrijven van liedjes, en zingt ze graag repertoire van – en laat zich inspireren door – muzikanten zoals Billie Eilish, Norah Jones, Wende Snijders, Lianne La Havas, Dodie, Maaike Ouboter, Esperanza Spalding, Jessie J en Tom Odell.